Här ska det bytas till en sökruta

Lead backend developer

Knowit Experience utvecklar kreativa lösningar inom digitala kanaler med våra kunder och deras verksamhet i centrum. I vår vardag har vi förmånen att samarbeta med fantastiska kunder, allt från de största i Karlstadsregionen till några av de största nordiska varumärkena. Vi är totalt över 1 200 specialister i Norden som arbetar med webb, commerce och digitala kanaler och söker nu ytterligare medarbetare som kan hjälpa oss att förverkliga våra kunders drömmar.

Vårt fokus är e-handel och säljande webb - både B2B och B2C. Vi arbetar med lösningar framför allt baserade på .Net och plattformar från våra partners - där många lösningar bygger på Litium och Optimizely (f.d Episerver)

Som Lead Backend Developer på Knowit kommer du bland annat att ansvara för den tekniska leveransen samt coacha och stötta teammedlemmarna. Rollen erbjuder en stor möjlighet att få stor inverkan på allt från systemarkitektur till kreativa processer. Vi söker en person med en senior utvecklarbakgrund som trivs med att ta en ledande roll i projekt.

I teamet ligger ditt fokus på att genom den senaste tekniken möjliggöra och bygga grymma upplevelser och lösningar. Du är den som ligger i framkant och pushar teamets och kundens förmåga att skapa nya möjligheter för användarna. Du har kunskaper om ett eller flera CMS (helst Litium och Optimizely), headless-arkitektur och microservices. Som Tech Lead är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen med stor nyfikenhet.

Vi ser gärna att du har:

  • Över 5 års arbetslivserfarenhet med teknisk rådgivning
  • En bred erfarenhet av digitala lösningar på olika plattformar
  • Erfarenhet och stort engagemang att vara lead för våra kunders tekniska val och plattformar
  • Bred kunskap om webbprogrammering och moderna systemutvecklingsmetoder
  • Flerårig erfarenhet av systemdesign
  • Initiativförmåga och kan jobba ansvarstagande med lösningen i fokus
  • Förmåga att ha direktdialog med kund där du kan briljera och skapa förtroende och tillit

Vad kan Knowit erbjuda dig?

Vi erbjuder dig att jobba i ett engagerat och drivet gäng som bär på stor passion och entusiasm. Vi både stöttar, sporrar och lär av varandra hela tiden. Vi värdesätter initiativ och du får all möjlighet att ta plats, växa och skapa din framtid hos oss. Tillsammans skapar och utvecklar vi lösningar inom både e-handel och webb med fokus på kundvärde och användarupplevelsen. Knowit är en kreativ arbetsplats där vi värderar en trygg och öppen kultur. Genom samarbete och kommunikation skapar vi förutsättningar för ett gemensamt lärande. Vi jobbar i agila projekt med stor personlig frihet och ansvar.

Vi erbjuder dig att växa och skapa skillnad tillsammans med härliga kollegor. Vi på Knowit tror att mångfald och en jämnt balanserad organisation ökar såväl kreativitet och innovationskraft som kvaliteten på våra tjänster. Jämställdhet och inkludering är något vi arbetar aktivt med för att nå vår vision om ett mänskligt och hållbart samhälle genom innovation och digitalisering.

Vi värdesätter att våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete och fritid till en balanserad vardag. Vi uppmuntrar och stödjer aktiv friskvård och har med oss ett medvetet miljö- och hållbarhetstänk i både vårt eget och våra kunders perspektiv.

Ansökan

Vi använder analyser i rekryteringsprocessen för att säkerställa en rättvis bedömning av dig som kandidat och ha ett kompetensbaserat urval. Vi arbetar med ett löpande urval, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Har du frågor om tjänsten? Välkommen att kontakta Jesper Löfman (konsultchef) på 070-299 24 46.

Are you who we are looking for?

Send in your application today!

Jesper Löfman

Consultant manager

Make sure all fields are filled with valid information

Thank you, your message has been sent